Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Броят на заразените е около 6.5 млн в целия

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgБроят на заразените е около 6.5 млн в целия
Коментари Харесай

Д-р Антония Първанова: Имаше големи спекулации около коронавируса. Цялото семейство се разболяхме, не ме питайте

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Броят на инфектираните е към 6.5 млн в целия свят, броят на умрелите е 385 000 души. Тази пандемия не е по-голяма от други сходни епидемии през последните 20 години. Смъртността не е по-голяма от сезонния грип, макар че имаше доста спещкулации, разяснява болестта в студиото на " Лице в лице " по БТВ лекарят и политик доктор Антония Първанова.

" В тази пандемия научихме, че непрофесионализмът и може би иконономически ползи, които стоят зад всяването на суматоха, могат да доведат до доста огромни вреди, както върху живота, по този начин и в стопански аспект. Спекулираше се с пик, който постоянно тича пред нас.

Пикът на умрелите е 10 април в международен мащаб. В България този пик не пристигна. Твърде доста се играеше със статистиката. Не се представяха данни на болни, а за последни няколко дни, като се съпоставят на 1 млн - това не са никакви пикове. В една група сме със страните от някогашния социалистически блок. Но по брой на проби ситуацията е отчайващо. Защо беше нужно да се приказва за 3 млн теста още първоначално, няма такова нещо.

После споделиха 1 млн теста, общият брой на тестванията в действителност в България е 85 хиляди - 12 120 на 1 млн души. Зад нас е единствено Албания. Тази зараза не провокира тежки вреди. Големи компании търсят финансиране от 100-тици милиони за ваксини от порядъка на 1-2 милиарда. Първите известия са за американска ваксина. За фирмите това е бизнес, не избавяне на популацията.

Когато се основава суматоха и се заключват хора у дома, нечиста сделка беше да се твърди, че имаме най-навременните ограничения и за това у нас са минимум болните. Нищо сходно. Целият соцлагер сподели нещо друго, което въздейства на заболеваемостта. 

Имаше над 140 умряли след болестта. Всеки ден в България умират 191 души от тютюнопушене и 56 души от онкологични болести. Не съм чула да спрат цигарите поради това, само че очевидно е по-важно какъв брой пари ще влизат като данък в държавния бюджет.

Прехвалените респиратори не работят. Не видях дейна позиция на епидемиолози. Отговорността би трябвало да се понесе от тези, които сътвориха суматохата -  СЗО, да вземем за пример, на които Тръмп няма да елементарни.

Зад всичко това стои маскирането на обществени процеси, корупционни практики, остарели кавги, които в този момент се взривяват.

Аз се разболях от Ковид, двете ми дъщери се разболяха от Ковид и техните годеници се разболяха от Ковид и не ме питайте по какъв начин се лекуват - 4-ма души във Англия по телефон, по какъв начин се изпраща кислороден уред, по какъв начин не се спи по цели нощи, по какъв начин температурата на човек от 42 градуса става на 34 и какво значи това за една майка, да знам какво значи. И какво значи да не можеш да направиш нищо и да се чувстваш безпомощен, едвам не платих тази цена с животи и все пак не изгубих нито куража си, нито наличието на духа да споделям на други хора: не се опасявайте, има излаз, има метод. Паниката е за слабите хора. Силните хора, даже да страдат, знаят по какъв начин да вървят напред, да не плашат другите, да ги водят и да им оказват помощ ", показа през сълзи гостенката в студиото.

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР